Biography 2007/2008 (ENG) | Biografie (NL) | Biographie (DE)

Jenna Attison's carrière als singer / songwriter begon vanaf het moment toen ze de artieste Sara K ontmoette die in Jenna een rasechte artieste herkende. Vervolgens was Sarah degene die Jenna aanspoorde om haar inspiratie en talenten te gebruiken om mensen te bereiken!

Vanaf dat moment is ze begonnen met schrijven en componeren, en kreeg ze hulp van het muziekproductie bedrijf Vanmerloot Music Pros, die haar begeleidde met het hele proces van schrijven, arrangeren en opnemen, wat uiteindelijk resulteerde in opnamen van haar debuut CD "Better Days". Door dit proces kwam ze via het netwerk van de productie maatschappij, in aanraking met een aantal fantastische muzikanten zoals o.a. Stef Burns (gitarist van Huey Lewis & The News en Vasco Rossi), Walter Latupeirissa (bassist van Snowy White) en John "Rabbit" Bundrick (toetsenist van The Who).

Na een aantal try out concerten en opname sessies, heeft ze uiteindelijk haar muzikale "buddies" gevonden in Dami Corlazzoli (electrisch- en akoestische solo-gitaar) en Juan van Emmerloot (akoestische slag-gitaar). Juan van Emmerloot, beter bekend als drummer die op diverse tours en CD albums speelt van artiesten zoals Snowy White, Popa Chubby, Walter Trout, Stef Burns en Steve Lukather, is bij Jenna Attsion actief als co-writer / producer en slag-gitarist en percussionist.
Dami Corlazzoli is een talentvolle gitarist met een fantastische feel, sound en een toon waar je kippevel van krijgt! Hij is verantwoordelijk voor alle spetterende solo's bij Jenna.

Alhoewel hun repertoire van origine af stamt van een typische singer / songwriter stijl, hebben ze als trio een enorme dynamiek en energie die je eerder aan rock doet denken. Jenna over haar debuut album "Better Days": ......'Ik wilde met de sound van deze band zo dicht mogelijk bij mijn originele manier van schrijven komen....akoestische gitaren, harmonische klanken, een warme sfeer en eerlijke gevoelens. De bandleden weten wat het is om te geven en te nemen......en daardoor creëren we een unieke live sound.......

Jenna heeft haar kansen waargenomen door een contract te tekenen met een maatschappij die gelooft in haar muziek; de maatschappij "Whitezöne" uit Portugal was eveneens op zoek naar een artiest waarmee ze een relatie mee willen opbouwen, voor de lange duur.

De concerten die Jenna Attison en haar 2 gitaristen geven, vinden plaats in theaters, muziekcafés, en open air festivals en zijn een werkelijk genot voor het oor en het oog!

ZORG DAT JE ZE LIVE HOORT EN ZIET!!

Jenna Attison - leadvocals
Dami Corlazzoli - acoustic & electric guitar
Juan van Emmerloot - acoustic guitar / percussion / backing vocals

© 2008 Jenna Attison